Direktlänk till inlägg 3 april 2012

Amerikansk tårta med flera lager av choklad och choklad frosting

Av smarrigt - 3 april 2012 19:45

 

Chocolate Layer Cake with Milk Chocolate Frosting
Ingredienser:

BOTTEN:
- 5 dl mjöl
- 1,5 dl kakao
- 2 tsk bikarbonat (bakpulver funkar lika bra med dubbla då, alltså 4 tsk)
- 1/2 tsk salt
- 250g smör
- 2,5 dl brunt socker
- 2 dl socker
- 4 stora ägg, rumstempererade i 30 min
- 60g mörk choklad, smält
- 1 1/2 vanilj extrakt (pulver funkar i andra hand)
- 3 dl gräddfil
- 1 dl vatten
FROSTING
- 2 dl mjölk
- 3 stora äggulor
- 1 msk mjöl
- 3 dl florsocker
- 1 tsk vanilj extrakt
- 350g osaltat smör, rumstemperatur och delade i bitar
- 250g mjölkchoklad
- 40g mörkchoklad
- en nypa salt


Gör så här
BOTTEN
:

  • Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa 2 runda former (24cm dia.). Lägg åt sidan.
  • Sila ihop mjöl kakao bikarbonat och salt i en skål (varför sila kanske du undrar? det är för att skapa en luftigare botten som inte blir torr).
  • Blanda gräddfil och vatten i en liten skål.
  • Vispa smör och båda det bruna och vanilga sockret lätt och fluffigt (ca 4 min). Vispa i ett ägg i taget (vänta tills ägget blandats i väl innan nästa tillsätts). Tillsätt choklad och vanilj, vispa endast tills de blandats i väl.
  • Sänk hastigheten till lägsta på vispen och häll i de torra ingredienserna i tre omgångar, häll i gräddfilen mellan omgångarna (så det blir varannan).
  • Häll smeten jämnt i formarna och stoppa in i ugnen i 30-35 min, tills tandpetaren kommer ut torr. (Om formarna ej for plats tillsammans i ugnen så är det ingen fara att ena formen väntar ute).
    FROSTING:
  • Värm mjölk i en kastrull.
  • Vispa ihop äggulor, vetemjöl, salt och 0,5 dl florsocker i en skål. Häll i den varma mjölken försiktigt och vispa samtidigt. Häll tillbaks allt i kastrullen (sänk värmen så det inte bränns) och låt smeten koka  (vispa samtidigt). När smeten blivit jätte tjock ta då bort kastullen från spisen och häll över smeten i en skål. Täck skålen med plastfolie och gör små hål på foliet (hindrar det från att bilda ett 'skinn'). Låt svalna i ca 45 min.
  • TIllsätt restrerande florsocker (2,5 dl) och vaniljen i den tjocka 'smeten' och vispa ihop allt. Vispa i smöret, några bitar i taget till det blir en slät frosting. Och sist men inte minst i med chokladen.
  • Dela bottnen i mitten (4 delar samanlagt) och fyll varje lager med frosting och avsluta med frosting och valfri dekoration. NJUT!

    (Om du vill kan du göra bottnarna dagen innan och täcka med plastfolie (låt stå ute) och frostingen samma dag. Det underlättar.)
     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av smarrigt - 18 maj 2012 09:15

En jättegod kycklinggryta med en spännande blandning av olika smaker som honung, curry, vitlök och chili! Ingredienser: 1 gul paprika (strimlad) 1 grovt strimlad morot 1 krossad vitlöksklyfta 1 msk olivolja 2 tsk curry 1 finhackad rö...

Av smarrigt - 14 maj 2012 13:15

  Kycklinglasagne - Extra allt!(ca 6 portioner) 1 paket lasagneplattor3-4 kycklingfiléer1 paket bacon, strimlad1 paprika, hackad2 stora morötter, grovrivenca 6 st färska champinjoner, skivade2 burkar krossade tomater (helst Muttis)2 stora vit...

Av smarrigt - 4 april 2012 04:30


                                                                                                            Ingredienser                                                
                             CHOKLADBOTTEN ...

Av smarrigt - 4 april 2012 00:30

Färdigt på: 1 tim 30 min Ingredienser 500 500 g högrev att mala, eller köttfärs100 100 g champinjoner100 100 g rökt sidfläsk1 1 burk passerade tomater (400-500 gr)1 1 dl tomatpuré4 4 st klyftor vitlök2 2 msk olivolja2 2 msk smörSaltSvartpep...

Av smarrigt - 3 april 2012 23:45


 

Ovido - Quiz & Flashcards